ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΕΥΘΗΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΟΥΝ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ.
Αυτό ήταν και παραμένει για τέσσερα χρόνια και πλέον, από δημιουργίας του Συλλόγου μας πρωταρχικός σκοπός. Η αδυναμία προάσπισης της ποιότητας ζωής (ζούμε στην πιο ρυπογόνο ζώνη της Ε.Ε.) και προστασίας του περιβάλλοντος από τοπικούς, νομαρχιακούς και κυβερνητικούς φορείς διαχρονικά που δημιουργούνται από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ για δεκαετίες μας ανάγκασε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες, ώστε να αναδειχθούν τα μείζονα και συνεχή προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αναγκάζοντας επιτέλους τους υπεύθυνους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Χωρίς ουσιαστικές ως ανεπαρκής λύσεις, η απάντηση των αρμόδιων φορέων έρχεται μέσω εισαγγελικών παρεμβάσεων, αγωγών εκατομμυρίων ευρώ, εξώδικων, μηνύσεων, συλλήψεων με Μονάδες Αντιμετωπίσεις Τρομοκρατίας (ΜΑΤ), ξυλοδαρμών, διώξεων, δικογραφιών, κάθε φορά που εξαναγκαζόμαστε να κινητοποιηθούμε.
Με λάθος τρόπο προσπαθούν κάθε φορά να λύσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν.
Ηθικοί αυτουργοί των κινητοποιήσεων είναι αυτοί που με μεγάλη ευκολία υπόσχονται λύσεις και με μεγαλύτερη ευκολία ξεχνούν τις υποσχέσεις αφήνοντας τα προβλήματα άλυτα.
ΟΣΟ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΠΑΝΤΟΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ

AΠAITOYME:
1) Aπόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον με μέτρα που θα λάβει η ΔΕΗ Α.Ε και οφείλει σε μια ευνοούμενη κοινωνία χωρίς καμία έκπτωση, άμεσα, ουσιαστικά και σε συνεχή βάση.

2)Α)Περιβαλλοντολογική μελέτη την οποία έχουμε ζητήσει εδώ και τρία χρόνια σχετική με την ποιότητα ζωής τα επόμενα 5,10,20,30 χρόνια και κατά πόσο θα είναι εφικτό, να είναι κατοικήσιμη η περιοχή στις επόμενες γενιές.
Β) Με την παραπάνω μελέτη αν και εφόσον δεν θα είναι εφικτό να κατοικείτε η περιοχή στις επόμενες γενιές τότε να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία της μετεγκατάστασης

3) Α)Άμεσα προσλήψεις 70 άνεργων κατόπιν υποσχέσεων του πρώην Υπουργού ανάπτυξης και νυν Προέδρου του κοινοβουλίου κ.Σιοϋφα με κριτήρια (ανειδίκευτοι, τεχνικό προσωπικό χωρίς όρια ηλικίας) που ανταποκρίνονται στα μέλη του Συλλόγου μας.(Άμεση ημερομηνία ποτέ θα πιάσουν δουλεία.)
Β)Σαφές χρονοδιάγραμμα τριετίας για απορρόφηση των υπόλοιπων άνεργων.

1 σχόλιο: