Δικαστήρια Κοζάνης - Τρίτη 17 Μαρτίου 2009

Το πρώτο μέρος της δίκης τελειώνει αποδεικνύοντας περίτρανα ένα και μόνο πράγμα.
Χρησιμοποιώντας την Αστυνομία η ΔΕΗ επιδίωξε να σπιλώσει υπολήψεις, να καταδικάσει αθώους ανθρώπους, να καταστρέψει οικογενειάρχες που έπραξαν το αυτονόητο αυτό που ορίζει η συνείδηση τους. Να προστατέψουν τις οικογένειες και τα παιδιά τους από τον θάνατο που χαρίζει απλόχερα η ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ.
Τα αβάσιμα κατηγορητήρια καταρρίπτονται ένα-ένα από τους δικηγόρους των κατοίκων του Αγ.Δημητρίου που δικάστηκαν σήμερα.
Η ΔΕΗ για πρώτη φορά στην 50 χρόνια παρουσία της στην περιοχή αποφασίζει στην εξόντωση των κατοίκων που τόλμησαν να αντιδράσουν.

Η Διοίκηση του κ.Αθανασόπουλο μην μπορώντας να δεχθεί ότι κάποιοι έχουν βγάλει φωνή και αντιστέκονται προσβάλει ακόμη και τον Νομάρχη Κοζάνης με τον οποίο πριν από λίγο καιρό είχε υπογράψει Σύμφωνο Συνεργασίας, στέλνοντας δικηγόρους από την Αθήνα ώστε να πετύχει σίγουρα την καταδίκη των κατοίκων ως <<ένδειξη καλής γειτονίας >> υποθέτουμε.

Όμως οι μάρτυρες υπεράσπισης και οι δικηγόροι των κατοίκων κατάφεραν να δείξουν ότι οι εποχές, κατευθυνόμενης καταδίκης έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Η δικαιοσύνη απόδειξε ότι είναι δίκαιη και ανεπηρέαστη.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ
ΑΘΩΟΙ και οι τρεις στο σύνολο των σοβαρών κατηγόριων. Ποινή με αναστολή για εξύβριση στον ένα εξ αυτών.(στο εφετείο θα πάψει να υφίσταται και αυτή).
Τέλος καταγγέλλουμε την απαράδεκτη πρόταση της ΔΕΗ Α.Ε που έγινε μέσω των δικηγόρων της και η όποια ζητούσε για να μην παραστούν οι ίδιοι στη δίκη, οι κατηγορούμενοι να δείξουν μεταμέλεια και να ζητήσουν συγνώμη. Η πρόταση σαφώς δεν έγινε δεκτή από κανένα κατηγορούμενο.

θέλουμε να ευχαριστήσουμε πολύ για την συμπαράσταση τους όλους τους κατοίκους και τους φορείς της περιοχής που παραβρέθηκαν στην δίκη και στήριξαν με την παρουσία τους και την συμμετοχή τους (πολλοί εξ’ αυτών ως μάρτυρες υπεράσπισης), σήμερα τους τρεις κατηγορούμενους και είμαστε σίγουροι ότι το ίδιο θα συμβεί και στις 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009. Ημέρα που θα συνεχιστεί η δίκη και για τους άλλους έξι κατοίκους του Αγ. Δημητρίου.

Επίσης θέλουμε να πούμε ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στους δικηγόρους μας.

κ. Κωνσταντόπουλο Νίκο
Πρώην Πρόεδρο του συνασπισμού ο οποίος αφιλοκερδώς μας στηρίζει και με την δυναμική του παρουσία στην αίθουσα του δικαστηρίου έπαιξε σημαντικότατο ρόλο στην τελική απόφαση των δικαστών.
κ. Κετογλίδη
Δικηγόρο της Νομαρχίας Κοζ. ο οποίος με προτροπή του Νομάρχη συμμετείχε στην ομάδα των δικηγόρων μας.
κ. Βακωνάκη (Συνήγορος ενός εκ των τριών κατηγορημένων)
Αγωνίστρια και δυναμική όπως πάντα έδωσε για άλλη μια φορά νικηφόρα μάχη.

Επίσης ευχαριστούμε το κ. Μητλιάγκα που συμμετείχε στην ομάδα αλλά για λόγους υγείας δεν μπορούσε να παραβρεθεί στην ομάδα.

Και τέλος τον Κώστα Πελεκούδα δικηγόρο του Συλλόγου μας από την ημέρα ίδρυσης του. Έναν δυναμικό και ανερχόμενο δικηγόρο στην Κοζάνη. Έναν δικό μας άνθρωπο.

Σας ευχαριστούμε για την επιτυχία σας σήμερα,κυρίως όμως μας δώσατε ένα μήνυμα ελπίδας για το αύριο.

Ραντεβού όλοι μαζί την τρίτη 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 για την τελική νίκη του δίκαιου αγώνα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

|Αρχική|Ίδρυση Συλλ.| Νέα |Κινήσεις Συλλ.|φωτογραφίες|Βίντεo|Επικοινωνία
Περισσότερα βιντεο πατήστε εδώ: Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΟ youtube