ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΥΛΗ ΤΟΥ ΑΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018 15:00μ.μ.

Η καρδιά του ενεργειακού πλούτου της χώρας χτυπάει για δεκαετίες ασταμάτητα στους οικισ μούςπου γειτνιάζουν κάτω από τα φουγάρα και δίπλα στα ορυχεία, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην οικονομία και ανάπτυξη, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής σε όλα τα μήκη και πλάτη της χώρας, ώστε ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΝΑ ΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΤΟ ΝΕΡΟ. Ωφέλιμη η τηλεθέρμανση, όπως και τα εκατομμύρια του «τοπικού πόρου ανάπτυξης», που θα έπρεπε να χρησιμοποιούνται για την προστασία του περιβάλλοντος.
Δυστυχώς το ΤΙΜΗΜΑ όλων αυτών είναι να συντελείτε ένα ΔΙΑΡΚΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ με την ανοχή όλων απέναντι  σε κάθε  έννοια και αρχή   ισονομίας, ελευθερίας  και  ανθρωπίνων  δικαιωμάτων.

Ρυπαίνουν αέρα νερό έδαφος,δηλητηριάζουν ανθρώπους, καταστρέφουν  τα  πάντα σε μια τεράστια έκταση,υποβαθμίζουν και απαξιώνουν την ποιότητα ζωής αδιαφορώντας για την ίδια τη ζωή.

Καταπατούν νόμους,καταργούν αυθαίρετα δικαιώματα, τρομοκρατούν  και απειλούν κατοίκους, ενώ θα έπρεπε να εργάζονται προς επίλυση των προβλημάτων που η ίδια η Δ.Ε.Η. δημιουργεί.                

ΕΠΙΛΟΓΗ  ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ όλων είναι, πατώντας τον διακόπτη να ανάβει το φως να εργάζονται στη ΔΕΗ να εμπλέκονται με κάθε ιδιότητα σε ότι αφορά την δραστηριότητα της μεγαλύτερης επιχείρησης στην χωρά μας.

Οι πληττόμενοι οικισμοί ΔΕΝ έχουν δικαίωμα επιλογής ΤΟΥΣ ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΕ Να χάνονται τα χωριά τους από τον χάρτη της Ελλάδος το επιβαρημένο περιβάλλον, οι αναγκαστικές απαλλοτριώσεις η υποβάθμιση , απαξίωση της περιοχής να πίνουνε δηλητηριασμένο νερό.
Επειδή τα υπαρκτά προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με αυταρχικές πρακτικές και μηνύσεις αλλά με πραγματικό διάλογο για την αναζήτηση λύσεων, ο οποίος ποτέ δεν πήρε ουσιαστικό χαρακτήρα τόσο από  την  πλευρά  της  ΔΕΗ  όσο  και  από  την  πλευρά  της  κυβέρνησης   και επειδή  οι εμπλεκόμενοι, μεταφέρουν  τα  προβλήματα  στους  επόμενους,  όπως  συνέβαινε  πάντα,  οι πληττόμενοι κάτοικοι ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ άλλο αυτήν την κατάσταση.

Οι κάτοικοι οφείλουν να ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ  και να ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ:
• Πραγματοποίηση Μελέτης Βιωσιμότητας, περιβαλλοντικής ,επιδημιολογικής
• Την ΑΛΗΘΕΙΑ   και ΟΧΙ τη ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ του σκανδάλου για τις παρενέργειες και τις συνέπειες από την κατανάλωση νερού  με ΕΞΑΣΘΕΝΕΣ ΧΡΩΜΙΟ
• Τοπικός   πόρος,   σωστή   διαχείριση   όπως   ορίζεται   από   το   νόμο   για   την   προστασία   του
περιβάλλοντος
• Τήρηση του νόμου της εντοπιότητας
• Να   σταματήσουν   οι     απολογίες,   διώξεις   και   απολύσεις   των   κατοίκων   και   μελών   του
Συλλόγου


Υ/Γ: Στις 05/Ιουνίου 2008  ημέρα περιβάλλοντος, έπειτα  από πρόσκληση   του  Συλλόγου  μας  ο κύριος Αλέξης Τσίπρας ,τότε πρόεδρος του  Συνασπισμού   ,σημερινός   πρωθυπουργός,   συμμετείχε στις  κινητοποιήσεις  στην κεντρική πύλη του  ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, τονίζοντας το  δίκαιο των αιτημάτων  και  του αγώνα μας.Σήμερα η  κυβέρνηση  του  διώκει, απειλεί  και  απολύει   τους πληττόμενους κατοίκους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΤΕΛΟΣ ΑΝΟΧΗΣ, ΤΕΛΟΣ ΑΝΤΟΧΗΣ
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου