Εγκληματική παράλειψη ή αμέλεια ; Κυριακή 12 Απρίλιου 2020

Εγκληματική παράλειψη ή αμέλεια ;

Εδώ και 20 ημέρες στην  δεξαμενή ύδρευσης της κοινότητας Αγίου Δημήτριου, έχει ανοίξει τρυπά 40 Χ 60 cm στην οροφή, με σοβαρό κίνδυνο να πέσει μέσα οτιδήποτε και να μολύνει το πόσιμο νερό.
Τα παράθυρα της δεξαμενής είναι σε κακή κατάσταση, με την περίφραξη του χώρου να είναι κατεστραμμένη εδώ και πολύ καιρό, δίνοντας έτσι πρόσβαση στα ζώα που βόσκουν εκεί καθημερινά, όπως επίσης και στον οποιοδήποτε να προσεγγίσει το κτίριο της δεξαμενής.

Σήμερα μόλις ενημερωθήκαμε, κάναμε αυτοψία και κλείσαμε προσωρινά την τρυπά.

-         Είναι ασφαλές να πίνουν νερό οι κάτοικοι υπό αυτές της συνθήκες ;
-         Γιατί τόσες ημέρες η ΔΕΥΑΚ δεν αποκατέστησε την ζημιά ενώ το γνώριζε και τι περιμένουν ;
-         Θεωρούμε ότι αυτή η εγκληματική παράληψη από τους υπευθύνους δεν έχει καμία σχέση με το γεγονός ότι δεν γινόντουσαν παλαιότερα μετρήσεις βαρέων μετάλλων (εξασθενές χρώμιο) στην περιοχής μας και ακόμα και σήμερα δεν μάθαμε το γιατί !!


Η ΔΕΥΑΚ έχει ως προτεραιότητα της να ζητάει ακόμα και σήμερα από τους κατοίκους να πληρωθούν οι λογαρασμοί του 2012 και 2013 από το μολυσμένο νερό που τους παρείχε, δεν έχει όμως ως προτεραιότητα της όπως αποδεικνύεται από τα παραπάνω την πρόληψη της υγείας τους και την συντήρηση των δεξαμενών ύδρευσης.
Τα μόνα που την ενδιαφέρουν όπως αποδεικνύεται είναι η αύξηση των τιμολογίων στα νερά των χωριών και η βιωσιμότητα της τηλεθέρμανσης για την πόλη της Κοζάνης.

Θα παρέμβει κάποια αρμόδια αρχή για όλα αυτά ;;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου