ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 15 – 03 – 2009
Με αφορμή την δίκη του Συλλόγου Ανέργων και Ανάπτυξης
Αγίου Δημητρίου – Ρυακίου, την Τρίτη στης 17 Μαρτίου 2009,
το Τοπικό Συμβούλιο Νέων του Δήμου Ελλησπόντου καταγγέλλει :
Σε λιγότερο από μια εβδομάδα τα εργοστάσια της Δ.Ε.Η. σε όλη την περιοχή μόλυναν ανεπανόρθωτα αέρα, νερό και γη.
Στον ΑΗΣ Πτολεμαίδας την Κυριακή 01 – 03 – 09 με ρύπανση πέραν κάθε ανεκτού ορίου και στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου την Παρασκευή 06 – 03 – 09 με διαρροή πετρελαίου με πιθανό αποτέλεσμα άκρως επιβαρυντικό για τα υπόγεια στρώματα νερού.
Έτσι επιβάρυναν την ήδη τραγική κατάσταση που επικρατεί από τις δραστηριότητες της Δ.Ε.Η., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής μολύνοντας το περιβάλλον.
Απαιτούμε σαν ελάχιστο δείγμα σεβασμού από πλευράς Δ.Ε.Η. για την συγκεκριμένη περιοχή και σαν αντιστάθμισμα απέναντι στην τεράστια προσφορά αυτού του τόπου, η Δ.Ε.Η. να αποσύρει αμέσως τις κατηγορίες και τις ο όποιες απαιτήσεις της.
Έτσι μόνο μπορεί η Δ.Ε.Η. να δείξει στοιχειώδη ανθρώπινη ευαισθησία και δείγματα καλής συνεργασίας απέναντι στους κατοίκους που ανέχονται τόσα από τις δραστηριότητες της και που αγωνίζονται για την υγεία και το περιβάλλον. Δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τον κοινωνικό χαρακτήρα και πρόσωπο της και περνώντας ένα πραγματικό μήνυμα κοινωνικής ευθύνης.
Καταφεύγοντας σε προσπάθεια καταδικαστικών αποφάσεων οδηγούν την περιοχή σε κατάσταση μόνιμης ΟΜΗΡΙΑΣ.
Το Συμβούλιο Νέων εκπροσωπώντας τους Νέους όλου του Δήμου Ελλησπόντου δηλώνει την συμπαράσταση του στο Σύλλογο Ανέργων και Ανάπτυξης, δίνοντας το παρόν στα δικαστήρια αλλά και σε όλες τις επόμενες στιγμές στο πλευρό αυτών που αγωνίστηκαν και σε αυτούς που θα χρειαστεί να αγωνιστούν ξανά.

website: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

e – mail : neoiellispontou1@yahoo.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΚΥΡΙΑΚΗ 15 – 03 – 2009

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ
ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

--------------------------------------------------------------------------------------------------------


ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:

ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ (ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ-ΑΝΕΡΓΩΝ)
ΑΚΡΙΝΗΣ (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ:
Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΙ Η ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ-ΡΥΑΚΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΩΝ ΑΚΡΙΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΙΟΥ 2008. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ


website: ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΕΩΝ ΕΛΛΗΣΠΟΝΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. pw ginontai tetoies kiniseis dn to xera..mpravo sas...synexiste.... to ryakio kai o agios dimitrios einai to deytero xwrio mou...prepei na swthoun...ayta..k oi katoikoi..

    ΑπάντησηΔιαγραφή